Жалқау бесбармақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық сорпасын пісіріңіз, етті сүйектен бөліп, майдалап тураңыз. Ыдысқа пайда болған майды және аздап сорпаны жинап, бұрыш қосып, сарымсақты сығып, тұндыруға қалдырыңыз. Қамырды тұшпара сияқты дайындаңыз. Жұқа торттарды жайып, сорпада қайнатыңыз. Дайындау кезінде шелпектерді үлкен табаққа шығарып, пышақ пен шанышқының көмегімен ұсақтап тураңыз. Туралған торттарды етпен жауып, үстіне тұндырылған майды құйып, жасыл пиязбен жабыңыз. Қалағандар үшін сорпа ыдыстарда бөлек беріледі. Тауық 1 дана. (1,5-2 кг.) жасыл пияз сарымсақ 2-3 түйір қара бұрыш Қамыр: Жұмыртқа 1-2 дана. Су 1 стакан Тұз Ұн 1,5-2 стакан