Тойға арналған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Аришта үшін: 1 кг бидай ұны, 2 жұмыртқа, 1 стакан су, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қажет: 1,5 литр тауық сорпасы, 3 кесе аришта (кеспе түрі), 2 тауық жұмыртқасының сарысы, 2 ас қасық лимон шырыны, 1 шоқ жасыл, бұрыш, тұз - дәміне қарай. Ұнды електен өткізіп, оны слайдпен жинап, құдық жасап, оған су құйып, жұмыртқаны ұрып, тұз қосып, өте қатты қамыр илеңіз. Қамырды бірнеше бөлікке бөліп, қалыңдығы 1,5 мм-ден аспайтын қабаттарды жайыңыз, содан кейін орама түрінде орап, ені 3-4 мм жолақтарға кесіңіз. Алынған ариштаны құрғатыңыз және құрғақ жерде сақтаңыз. Пияз, сәбіз және дәмдеуіштер қосылған қайнатылған тауық сорпасында ариштаны жауып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Жұмыртқаның сарысын бөлек ұнтақтаңыз, оларға лимон шырынын қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Сарысын дайын сорпаға құйыңыз, қыздырыңыз, бірақ қайнатуға болмайды. Дайын сорпаны шөптерге себіңіз, тауықтың бір бөлігін салыңыз.