Тұшпара қосылған балық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұшпара үшін: ұн - 1,5 кесе, жұмыртқа - 1/2 дана, су - 1/4 кесе, пияз - 1 дана, балық - 0,5 кг, май - 1- 2 ас қасық. қасықтар, аскөк - 1 шоқ, дәміне қарай тұз және ұнтақталған қара бұрыш,. Көрсетілген рецепт 1,5 литр балық сорпасына арналған. Тұшпараға арналған қамырды дайындау. Ұнды ыдысқа слайдпен құйып, оған құдық жасайды, су мен тұз араласқан жұмыртқаны қосып, қатты қамыр илейді. Қамырды глютенді ақуыздардың ісінуі үшін 20-25 минут ұстайды, содан кейін қалыңдығы 1,5-2 мм қабатқа жайады. Фаршты дайындау. Балықты филеге бөліп, кесектерге бөліп, пиязбен бірге ет тартқыштан өткізеді. Алынған массаға май, тұз, бұрыш қосылады, қажет болған жағдайда су құйылады және мұқият араластырылады. Қамырға тартылған ет шарларын жайып, шетінен 4- 5 см артқа шегініп, қамырдың бос жиегімен жауып, дөңгелек ойықпен тұшпара кеседі. Тұшпараның шеттері қысылып қалады. Тұшпараны тұзды суға бетіне шыққанға дейін қайнатады және сорпада қызмет еткенге дейін сақтайды (Бірақ 10-15 минуттан аспайды). Сорпа табағына тұшпара салынады, сорпа құйылады және майдалап туралған аскөк қосылған сорпа себіледі.