Тұшпара қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы сиыр еті - 35 г, шошқа еті - 40 г, пияз - 10 г, су - 15 г, тұз, бұрыш, қамырға: ұн - 40 г, жұмыртқа - 6,5 г, оның ішінде қамырды майлау үшін 3 г, су - 15 г, шөптер - 2 г. Алдымен тұшпара дайындаймыз. Ұннан, жұмыртқадан, майдан, судан (бір порцияға 13 г) және тұздан қатты қамыр илеңіз, оны шар тәрізді етіп орап, дымқыл дәкемен жауып, 30-40 минут ұстаңыз. Фаршты бір уақытта дайындаңыз. Ол үшін етті (сиыр мен шошқа етін) ет тартқыштан 2-3 рет өткізіп, оған үгітілген пиязды (пиязды ет тартқыштан да өткізуге болады) ет, тұз, бұрышпен бірге қосып, жақсылап араластырыңыз. . Дайындалған қамырды қалыңдығы 1,5-2 мм ұзын жолаққа жайыңыз. Қамырдың шетін ені 1-1,5 см жұмыртқамен майлаңыз, тартылған ет шарларын жайыңыз, шетінен 3 см артқа шегініп, олардың арасы 2 см. Тартылған ет шарларын қамырмен жабыңыз, шеттерін көтеріп, қамырдың үстіңгі жиегін әр шардың төменгі жағына басыңыз. Тұшпараны диаметрі 3 см болатын ойықпен кесіңіз. Тұшпараны ұн себілген парақтарға салыңыз. Тұшпараны тоңазытқышта сақтаңыз. Оларды мұздатуға болады. Тұшпараны пісірер алдында 20-30 секунд қайнаған суға салып қойыңыз (Ұнды кетіру үшін) және пісіру үшін сорпаға жіберіңіз. Тұшпараны олар қайнатылған сорпамен босатыңыз, мөлдір сорпаны қосып, аскөк немесе жасыл ақжелкен қосыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Тұшпара қосылған сорпа пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz