Тұшпара қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы сиыр еті - 35 г, шошқа еті - 40 г, пияз - 10 г, су - 15 г, тұз, бұрыш, қамырға: ұн - 40 г, жұмыртқа - 6,5 г, оның ішінде қамырды майлау үшін 3 г, су - 15 г, шөптер - 2 г. Алдымен тұшпара дайындаймыз. Ұннан, жұмыртқадан, майдан, судан (бір порцияға 13 г) және тұздан қатты қамыр илеңіз, оны шар тәрізді етіп орап, дымқыл дәкемен жауып, 30-40 минут ұстаңыз. Фаршты бір уақытта дайындаңыз. Ол үшін етті (сиыр мен шошқа етін) ет тартқыштан 2-3 рет өткізіп, оған үгітілген пиязды (пиязды ет тартқыштан да өткізуге болады) ет, тұз, бұрышпен бірге қосып, жақсылап араластырыңыз. . Дайындалған қамырды қалыңдығы 1,5-2 мм ұзын жолаққа жайыңыз. Қамырдың шетін ені 1-1,5 см жұмыртқамен майлаңыз, тартылған ет шарларын жайыңыз, шетінен 3 см артқа шегініп, олардың арасы 2 см. Тартылған ет шарларын қамырмен жабыңыз, шеттерін көтеріп, қамырдың үстіңгі жиегін әр шардың төменгі жағына басыңыз. Тұшпараны диаметрі 3 см болатын ойықпен кесіңіз. Тұшпараны ұн себілген парақтарға салыңыз. Тұшпараны тоңазытқышта сақтаңыз. Оларды мұздатуға болады. Тұшпараны пісірер алдында 20-30 секунд қайнаған суға салып қойыңыз (Ұнды кетіру үшін) және пісіру үшін сорпаға жіберіңіз. Тұшпараны олар қайнатылған сорпамен босатыңыз, мөлдір сорпаны қосып, аскөк немесе жасыл ақжелкен қосыңыз.