Тәжік стиліндегі шөптермен тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Бидай ұны - 3 кесе, су - 1 кесе, шөптер - 5 шоқ, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Ұннан, судан және тұздан қамырды дайындап, салқын жерде 30-40 минутқа қалдырыңыз. Фаршты дайындау үшін шөптерді шайыңыз, тураңыз және тұз бен бұрыш себіңіз. Жасылдардың келесі түрлерін алуға болады: кинза, ақжелкен, райхон, қымыздық, көк пияз. Қамырды жайыңыз, дөңгелектерді стаканмен кесіңіз, тартылған етті салыңыз және шеттерін қысыңыз. Тұшпараны дайын болғанға дейін бумен пісіріңіз. Қышқыл сүтпен немесе қаймақпен бірге қызмет етіңіз.