Кәдімгі тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер бидай ұны 1/2 кесе, сүт 1/2 кесе, жұмыртқа 1-2, сары май 1 ас қасық.
Сипаттамасы Кәстрөлге сүтті құйып, сары май мен тұзды салып, отқа қойып, қайнатыңыз. Ұнды қосып, қамырды шпатламен жақсылап илеңіз де, біртіндеп араластыра отырып, баяу отта бірнеше минут қайнатыңыз. Қамырды оттан алғаннан кейін оны суытып, шикі жұмыртқаны салып, шпатламен жақсылап шайқаңыз. Үстелді ұнмен сүртіңіз, үстіне қамырды жайыңыз да, қалыңдығы 2-3 см турникеттерге жайыңыз. Олардан тұшпараны кесіңіз, әр жолы пышақпен 1 см артқа шегініңіз.Тұшпараны пісіру аяқталғанға дейін 6-8 минут бұрын борщқа салыңыз.