Шоколадты торт (тағамдар: орысша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шамамен 2 кесе ірі ұн, 60 г жаңа ашытқы, 1/2 кесе су немесе сүт, 16 жұмыртқа, 2 кесе қант, 3 кесе аршылған және үгітілген бадам, 50 - 100 г шоколад (немесе 1/2 кесе какао ұнтағы), 1/4 кесе ром, 1/2 кесе қызыл шарап, 1/4 кесе кептірілген қара бидай жармасы, 1/4 кесе майдалап туралған апельсин кәмпиттері. 1 шай қасық еленген даршын, 1/2-1 шай қасық езілген және еленген қалампыр, 1 лимон.
Сипаттамасы Суды, ашытқыны және 1,5 кесе ұнды араластырыңыз, көтерілгенше қалдырыңыз. Содан кейін шпатламен жақсылап илеңіз, 16 сарысын салыңыз, қантпен, бадаммен, шоколад пюресі қосылған доб сүртіңіз, ром мен қызыл шарап құйыңыз, қара бидай крекерін, қантталған жемістерді, даршын, қалампыр қосыңыз, лимон шырынын сығыңыз. . Барлығын жақсылап шайқаңыз, көтерілуге қалдырыңыз, қайтадан шайқаңыз, 12 шайқалған белков салыңыз, қамыр тым сұйық болмас үшін сүзгі арқылы біртіндеп ірі ұн қосыңыз. Мұның бәрін маймен майланған және нан үгіндісі себілген қалыпқа құйып, дереу ыстық пешке 1-1,5 сағатқа қойыңыз. Пештен алыңыз және салқындаған кезде шоколад глазурімен жабыңыз.