Тұшпараға арналған қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ұн 2 кесе, сүт 1/2 кесе, су 1/3 кесе, өсімдік майы 1 шай қасық, жұмыртқа 1, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Суды сүт пен тұзбен араластырыңыз. Ұнды үстелге слайдпен құйыңыз. Шұңқыр түрінде шұңқыр жасаңыз және біртіндеп ұнға сүт қосылған су қосып, қамыр илеңіз. Соңында өсімдік майын қосыңыз. Қамырды илектеу түйреуішпен және стақанмен өте жұқа етіп жайыңыз немесе одан шеңберлерді арнайы ойықпен кесіңіз. Қамырды басқа жолмен де кесуге болады: ол үшін қамырды үш бірдей бөлікке бөліп, олардың әрқайсысын ортаңғы саусақтың қалыңдығы бойынша ұзын турникетке айналдыру керек. Содан кейін турникетті грек жаңғағының көлеміндей етіп кесіңіз де, олардың әрқайсысын диаметрі 4-5 см болатын өте жұқа дөңгелек тортқа жайыңыз.