Самса (нағыз өзбек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 жұмыртқа, жарты кесе шикі суық су, 1 шай қасық. тұз, 2 кесе ұн, ет 500 г., пияз 1 бас, дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Жұмыртқа, су, тұз және ұннан қамыр илеңіз, өте қатты емес. Оны тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз. Осы уақытта етті ет тартқышы арқылы айналдырып, дайын болғанға дейін табада қуырыңыз. Ет тартқыштан тағы бір рет түтін шығарыңыз. Онда майдалап туралған және қуырылған пиязды қосып, бәрін араластырыңыз. Қамырды өте жұқа етіп жайыңыз - 1 мм. 10-нан 10 см-ге дейінгі квадраттарды кесіңіз. Әрқайсысын өсімдік майымен жағып, үш квадратты бүктеңіз. Толтырманы салыңыз және үшбұрышты қалыптаңыз. Ыстық майға әр жағынан шамамен 5 минут қуырыңыз. Қалың джем немесе алмамен толтыруға болады.