Шәкер-бура
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер Қамыр үшін: 300 г бидай ұны, 4 ас қасық.л еріген сары май, 0,5 кесе сүт, 1 жұмыртқа, 10 г ашытқы, 1 пакет ванильді қант, тұз. Толтыру үшін: 250 г аршылған тәтті бадам немесе жаңғақ, 250 г қант, 2 шай қасық. даршын, дәміне қарай аздап ұнтақталған кардамон.
Сипаттамасы Әзірбайжанда керемет кондитерлік өнімдер бар! Кім тырысты, менің өтірік айтуыма жол бермейді. Кейбір атаулардан аузыңызда тәтті болады: шейкер-лукум, жаңғақ қосылған баклава, курабье* Бүгін біз дәмді шейкер-бура печеньесін пісіріп көреміз. Ашытқыны, тұзды жылы сүтте ерітіп, еріген сары май, жұмыртқа, ванильді қант қосып, біртіндеп ұн қосып, қатты қамыр илеңіз, көтерілу үшін жылы жерге 1,5 сағатқа қойыңыз. Дайын қамырды илеңіз, қалыңдығы 2 мм-ге дейін қабатқа жайыңыз. Дөңгелек ойықпен (диаметрі 10 см-ге дейін тостағанмен) одан шеңберлерді кесіңіз. Кружканың бір жартысына дайын салманың біразын салыңыз, екіншісін жабыңыз (қамыр салманы мықтап жабуы керек), шеттерін дөңгелек тігіспен қысыңыз. Қажет болса, Schaker Borax бетіне әр түрлі өрнектерді қолдануға болады. Дайын өнімдерді пісіру парағына салыңыз, алдымен пеште өте баяу отта құрғатыңыз, содан кейін 7-10 минут пісіріңіз. Толтыру үшін жаңғақтарды ет тартқыштан өткізіп, қант, даршын, кардамонмен араластырыңыз.