Вяземский зімбір печеньесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Пряниктер үшін: 160 г ұн, 130 г қант, 10 г сары май, 8 г бадам, 50 г бал, 100 г мармелад, 6 г сірне. Сироп үшін: 200 г қант, 100 г су.
Сипаттамасы Қант шәрбатын балмен "Жіпке дейін" пісіріп, суытыңыз, қамыр илеңіз, сары май, үгітілген бадам және сұйылтылған сірне қосып, барлығын бірге шайқаңыз. Содан кейін жіңішке жайып, кесектерге кесіңіз. Қамырға алма мармеладын немесе туралған қантталған жемістерді салып, зімбірді жабық кітап түрінде бүктеңіз. Осыдан кейін, қамырды кішкене ағаш қалыпқа салыңыз, оны ағаш ұрғышпен толтырыңыз, шеттерін кесіңіз, қамырды қалыптан алыңыз, параққа салыңыз, пешке пісіріңіз. Дайын пряниктерді қант шәрбатымен құйыңыз. Глазурьге арналған сиропты дайындау: қантты сумен құйып, "Жіпке дейін" қайнатыңыз, сиропқа жиналған көбікті алып тастаңыз, сәл салқындатыңыз, қалауыңыз бойынша хош иістендіріңіз және кілемшелерді немесе пряниктерді глазурлеуді бастаңыз. Қылқаламмен глазурлеуге болады, кішкене зімбір печеньелерін - тұтас сироп қосылған ыдысқа салуға болады. Глазурьмен жабылған пряниктерді немесе кілемшелерді өте жылы жерге (50-60 градус) қойыңыз, өнімдерді парақтарға жайыңыз, оларды ақ жабындымен жылтыр қабық пайда болғанға дейін құрғатыңыз. Ескертпе: сиропты "Жіпке дейін" пісіріңіз - бұл екі саусақпен үлгі ретінде сироптың бірнеше тамшысын алсаңыз, бір саусақты екінші саусақпен басқанда олардың арасында жіп пайда болуы керек дегенді білдіреді.