Инвертті шәрбат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Инвертті дайындау үшін қанттың әрбір 100 бөлігіне судың 44 бөлігі алынады (сәйкесінше пропорциялар сироптың аз мөлшері үшін сақталады). Ыстық судағы қант ерітіндісін араластырған кезде қайнатады, содан кейін қышқыл қосып, 25-30 минут қайнатады, 107-108 градус температураға дейін, ортаңғы жіптің үлгісіне сәйкес келеді - қасықтан бірнеше тамшысын тамызыңыз. суық су. Егер кірісте "Жіптер" пайда болса, сироп дайын болады. Пісіргеннен кейін сиропты 80-90 градусқа дейін салқындатады және сода бикарбонаты ерітіндісімен бейтараптайды. Бейтараптандыру әрдайым жүргізіле бермейді. Егер инверсия тұз қышқылының көмегімен, ал органикалық қышқылдармен инверсия кезінде - сироптың қышқыл дәмі жағдайында жасалса, бұл міндетті болып табылады. Инвертті сиропты бейтараптандыру үшін сода бикарбонаты 1 кг қантқа жұмсалады: 4 гр. 55% концентрациядағы сүт қышқылы, концентрацияланған тұз қышқылы үшін 0,3 гр, 4,2 гр. кристалды лимон қышқылы үшін. Сода сиропқа 10% ерітінді түрінде енгізіледі. Бұл жағдайда тез көбіктену байқалады. Сироп салқындағаннан кейін оны қолдануға болады. 16-20 градус температурада сиропты бір ай немесе одан да көп уақыт сақтауға болады. Оны металл ыдыстарда - қалайыланған, алюминийден немесе тот баспайтын болаттан сақтау керек. Инвертті сироп меласса алмастырғыш ретінде қызмет етеді, өйткені оның кристалдануға қарсы қасиеттері бар. Инвертті сироп қанттың сулы ерітіндісін қышқылмен қыздыру арқылы алынады, ал инверсия процесі сахарозаның фруктоза мен глюкозаға ыдырауынан тұрады. Инверсия үшін қышқылдар қолданылады: тұз, лимон, сүт, сірке қышқылдары. Рецептті Никитина Татьяна жіберген