Джемге жидектердің пектинін, қантын және органикалық қышқылдарын дайындау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептелісті дайындау үшін қант құрғақ немесе қант шәрбаты түрінде қолданылады. Қантты құрғақ күйінде тұтынған кезде оның құрамындағы бөгде қоспаларды - шүберек талшықтарын, жіптерді, шпагат бөліктерін және т.б. кетіру үшін електен өткізу керек. Қантты сироп түрінде қолданған кезде оны 1: 1 қатынасында сумен араластырады (1 литр суға 1 кг қант) және қоспаны қант толығымен ерігенше қыздырады. Қолданар алдында алынған қант шәрбаты екі еселенген дәке арқылы сүзілуі керек. ПЕКТИН. Пектиндік заттарға бай жемістер мен жидектерден джем жасағанда, мысалы, айва, қарақат, алма және т.б., джемді пектин қоспай-ақ желелейді, Құрамында пектині аз жемістер мен жидектерді - таңқурай, шие, шабдалы және т.б. , джемге қосуға болады. пектинге бай жемістердің шырыны (пайдаланылған шикізаттың салмағының 15% дейін) немесе белгілі бір мөлшерде пектин. Пектинді дайындау оны ерітуден тұрады, ол келесідей өндіріледі. Пектиннің белгілі бір мөлшерін қантпен 1: 2 қатынасында араластырады (2 шай қасық қантқа 1 шай қасық пектин) және алынған қоспаны 17 шай қасық суда ерітеді. Ерітінді пектин толығымен ерігенше мұқият араластырылады. ОРГАНИКАЛЫҚ ҚЫШҚЫЛДАР. Кептелістерді дайындаған кезде шарап қышқылы немесе лимон қышқылы қолданылады. Қолданар алдында оларды суда ерітеді (1 сағатқа 2 шай қасық су). қышқылдар). Дайындық операцияларынан кейін ғана сіз джем дайындауға кірісе аласыз.