Алма шәрбаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр алма шырыны үшін - 1,5 кг қант және 7 г лимон қышқылы, қышқыл және құлаған алмалар, мүмкін жабайы алмаларды қосқанда алынады. Тазартылған алмадан шырын сығылады және қоспалар тұнуы үшін келесі күнге қалдырылады, содан кейін ол сорылады немесе тазартылады. Егер шырын аздап ашыған болса, бұл кемшілік емес. Таза алма шырынын қант пен лимон қышқылымен араластырады, ерігеннен кейін 75С дейін тез қыздырады және салқындағаннан кейін оны дереу құрғақ, таза бөтелкелерге құяды. Бөтелкелер қайнатылған тығын тығындарымен жабылады және салқын жерде жатып жатып қойылады. Сиропты лимон немесе апельсин сығындысымен (1 кг сиропқа 5 мл) хош иістендіруге болады, сығынды салқындатылған сиропқа қосылады. Экспрессивті дәм үшін алма шырынына аздап алмұрт шырынын қосуға болады.