Қарақат шәрбаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг шырын - 1,5 кг қант және 3 г лимон қышқылы үшін жақсы, піскен қызыл қарақат немесе ақ, қызыл және қара қарақат қоспасы алынады. Жуылған қарақат щеткалардан бөлініп, ұсақталып, сумен құйылады (1 кг қарақат үшін 3/4 литр су) және 12 сағатқа қалдырылады. Содан кейін қоспаны зығыр қапшық арқылы ағызу үшін қалдырады. Таза шырын өлшенеді, қант пен лимон қышқылымен араластырылады және дереу таза, құрғақ бөтелкелерге құйылады. Содан кейін олар қайнатылған тығын тығындарымен немесе бұрандалы тығындармен жабылады және салқын жерге қойылады.