Құлпынай шәрбаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші әдіс 1 кг аршылған құлпынай үшін - 500 г қант және 2 - 3 г лимон қышқылы, тым жұмсақ піскен құлпынай алынады. Оны жуады, сабақтары мен ыдыстарын алып тастайды, илейді және ыдысқа немесе биік бөтелкеге қант себеді. Бірнеше күн бойы мезгіл-мезгіл араластыра отырып шаймалау үшін қалдырылады, құлпынайдың әлсіз ашытуы кемшілік емес. Құлпынайларды сырықтарға ілінген зығыр қапшық арқылы немесе бірінің үстіне бірі ілініп, төңкерілген табуретканың аяқтарына бекітілген екі жайма арқылы сүзеді. Тазартылған шырынға лимон қышқылы қосылады және 85С дейін тез қызады, құрғақ қыздырылған бөтелкелерге тез құйылады, қайнатылған тығын тығындарымен жабылады және төңкеріледі. Орамалмен жауып, суығанша қалдырыңыз. Содан кейін тығындарды біркелкі кесіп тастайды, ал бөтелкелердің мойындарын қыздырылған парафинмен сулайды. Құлпынай ашығанға дейін, қалған жидектерден мармелад жасауға болады. 1 литр шырынның екінші әдісі - 1,5 кг қант және 4 г лимон қышқылы Құлпынай жуылады, сабақтары мен ыдыстары алынады, иленеді және бірнеше минут жатуға қалдырылады. Содан кейін оны сүртіп, сырықтарға ілінген зығыр қапшық арқылы немесе бірінің үстіне бірі ілінген және төңкерілген табуретканың аяқтарына бекітілген екі жайма арқылы ағызу үшін төсейді. Таза шырын өлшенеді, өлшенген қант пен лимон қышқылы қосылады және үнемі араластыра отырып 85С дейін қыздырылады. Сироп құрғақ ыстық бөтелкелерге тез құйылады, қайнатылған тығын тығындарымен тез жабылады және бөтелкелердегі ауа мен тығындар да зарарсыздандырылатындай етіп төселеді немесе төңкеріледі және шүберекпен жабылады. Сироп салқындағаннан кейін тығындарды біркелкі кесіп тастайды, ал бөтелкелердің мойындарын қыздырылған парафинмен сулайды.