Буға пісірілген құлпынай шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг құлпынай үшін 300 г қант жоғары үлкен мөлшерде (Жақсырақ зарарсыздандырылған) резервуарға ағаш төсеніш төселіп, 8 - 10 см биіктікке дейін су құйылады. Лайнерге эмальданған немесе басқа тот баспайтын кастрюль орнатылады, оған шырын ағып кетеді. Үлкен резервуарда екі пышақ астыңғы жағы бүгілген етіп бекітіледі. Қантқа себілген пісірілген құлпынай үстіңгі кенепке құйылады, буланған ылғалды ұстап тұру үшін бүкіл беті пергамент қағазымен немесе фольгамен жабылады. Резервуар тығыз жабылатын қақпақпен жабылған, термометрге арналған тесік тығындалған, кенептердің ұштары қайнаған кезде жанып кетпес үшін қақпақтың үстіне байланған. Резервуар пештің үстіне қойылады, су қайнатылады және құлпынай тыныш қайнаған кезде шамамен 1 сағат бойы бумен пісіріледі. Сонымен қатар, тығын тығындары қайнатылады, шырын бөтелкелері жуылады және ыстық, таза суға қалдырылады. Булану аяқталғаннан кейін жидектер салынған кенептер мұқият алынып тасталады және ыстық шырын құйылған кастрюль шығарылады. Шырын ыстық бөтелкелерге құйылады, олар бірте-бірте ыстық судан шығарылады, тығынмен тығындармен тез тығындалады және тығын мен шырын арасындағы ауа да зарарсыздандырылуы үшін төселеді немесе төңкеріледі (Себетке немесе жәшікке) және шүберекпен жабылады. . Шырын салқындағаннан кейін тығындарды біркелкі кесіп тастайды, ал бөтелкелердің мойындарын қыздырылған парафинмен сулайды. Оларды жатқан күйінде сақтаңыз. Біз ескі орыс рецепті бойынша жүзім шырынын дайындауға мысал келтіреміз.