Майдағы скумбрия
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты90 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12496-1.webp)
Өнімдер 1 банка үшін 0,5 л скумбрия - 1,15-1,2 кг.
Сипаттамасы Жаңа піскен скумбрия ішін кеспей ішектен шығарылады, басы, іші және құйрығы алынады, 2 бөлікке кесіледі, қан толығымен жойылғанша жуылады, су ағызылады, тұз себіледі (1 кг балыққа 1 ас қасық), 90 минут ұсталады. бөлме температурасында. Құмыраның түбіне 1 лавр жапырағы, 2-3 түйір хош иісті бұрыш салынады, содан кейін скумбрия мойынның жоғарғы жағынан 2 см төмен қойылады, жарты лимоннан немесе 2 г сығылған шырын қосылады. лимон қышқылы, қақпақпен жабылған, кастрюльге грильге қойылады, құмыраның мойнынан 3 см төмен суық су құйылады, кастрюль қақпақпен жабылады, отқа қойылады және баяу отта 60 минут қыздырылады. Қыздырғаннан кейін банкалардан алынған сұйықтық ағызылады, 8-9 ас қасық құйылады. кальциленген және сәл салқындатылған тазартылған майдың қасықтары, банкаларды қақпақтармен жауып, тағы 60 минут қыздырады, орайды, қысқыштарды орнатады және бір ыдыста қақпақпен зарарсыздандырады - 9-10 сағат немесе 90 минут ішінде үш дозада 24 сағат аралықпен.