Асп, көксерке, сазан, бұқашықтар, жылқы скумбриясы, томат соусындағы скумбрия
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут

Өнімдер 0,5 литрлік 4 банка үшін - көктерек - 2 кг, көксерке - 2,4 кг, сазан - 3,6 кг, бұқашықтар - 3,2 кг, жылқы скумбриясы - 2,2 кг, скумбрия - 2,4 кг (жаңа піскен).
Сипаттамасы Жуылған, тұтас ұсақ балықтар, ал кесектерге кесілген ірі балықтарға тұз себіледі (1 кг балыққа 1 ас қасық), 30 минут ұсталады, ұнға оралады, барлық жағынан майға қуырылады, 30 минут салқындатылады, банкаларға салынады және қайнаған суға құйылады. мойынның жоғарғы жағынан 2 см төмен томат тұздығы. Томат тұздығын дайындау. 300 г пиязды табақтарға турап, 150 г тазартылған өсімдік майына қуырады. майлар. 2 кг пюре қызанақтары эмальданған кастрюльге құйылады, отқа қойылады, қуырылған пияз, 4 қалампыр гүлшоғыры, 4 лавр жапырағы, 4 түйір қара және хош иісті бұрыш, 4-5 ас қасық қосылады. қант қасықтары, 1 ас қасық. қасық тұз, 4-5 ас қасық. 5% сірке суының қасықтары және қайнатыңыз. Балық пен тұздықпен толтырылған банкалар ыстық (70 градус) суы бар кастрюльге салынып, қақпақпен 50 минут қайнатылған кезде зарарсыздандырылады, оралады, қысқыш орнатылады және тағы 6 сағат зарарсыздандырылады. Қақпақты алмай, кастрюльде салқындатыңыз. Консервілерді жапқаннан кейін, оларды ет сияқты, 24 сағат аралықпен 90 минуттық үш қадаммен зарарсыздандыруға болады, банкалар үшінші рет толығымен суығанша банкалар мен банкалардағы қысқыштарды алып тастамай.