Томат тұздығында көкөністер қосылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12347-1.webp)
Өнімдер 10 банка үшін 0,5 л - қырыққабат 3 кг, сәбіз - 3,7 кг, ақжелкен - 175 г, ақжелкен тамыры - 85 г, балдыркөк тамыры - 80 г, пияз - 600 г, ақжелкен - 25 г, аскөк - 15 г, балдыркөк - 10 г, тұз - 100 г, қант - 110 г, ащы ұнтақталған бұрыш - 0,35 г, хош иісті бұрыш - 0,52 г, қызанақ - 2,5 кг, раст. Майлар - 400 г.
Сипаттамасы Қырыққабат жапырақтары бумен немесе қайнаған суға 3-5 минут қайнатылады, суықта салқындатылады. Сақиналарға кесілген пияз қызарғанша қызарғанша қуырылады. Жолақтарға кесілген сәбіз және ақ тамырлар өсімдікте қуырылады. майда. Жасылдар 1 см-ден аспайтын кесектерге кесіледі. Қуырылған көкөністерді шөптермен, тұзбен (40 г тұз) араластырыңыз, қырыққабат орамдарын жасаңыз. Тұздық дайындалады. Қызанақтарды шырын сыққыштан өткізіп, көлемінің 1/3 бөлігін қайнатыңыз, қант қосыңыз, ал ерігеннен кейін дәмдеуіштерді қосыңыз, қайнатудың соңында 60 г тұз қосып, тағы 5-10 минут қайнатыңыз. Құмыраға аздап тұздық құйылады, қырыққабат орамдары салынады (3-4 дана. бір банкаға 0,5 л), ыстық томат тұздығымен құйыңыз, банкалар зарарсыздандырылады - 0,5 л - 70 минут, 1 л - 90 минут.