Күрішпен толтырылған цуккини
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 кг дайындалған цуккини үшін - тұздыққа піскен қызанақ - 600 г, пияз - 200 г, өсімдік. май - 100 г, күріш - 140 г, ыстық қайнаған су - 100 г, ақжелкен - 10 г, тұз - 34 г (цуккини себуге 10 г және тұздыққа 24 г), 24 г қант, сірке суы - 60 г, хош иісті бұрыш - 0,5 г, лавр жапырағы - 2 дана, ұнтақталған қара бұрыш - дәміне қарай.
Сипаттамасы Цуккини жуылады, кесіледі, өзегі қасықпен алынады, тұз себіледі (1 кг цуккиниге 10 г). Ақжелкен 0,5 см кесектерге кесіледі. Пияз сақиналарға кесіліп, өсімдік майына алтын түске дейін қуырылады. Күріш жуылады, пияз қосылған табаға жайылады, қуырылады, майдалап туралған екі қызанақ қосылады және қуырылады, қасықпен араластырылады. Табаға ыстық қайнатылған су, жасыл ақжелкен, ұнтақталған қара бұрыш және дәміне қарай тұз қосып, күріш ісінгенше отта ұстаңыз. Табаны оттан алып, цуккиниді шай қасықпен толтырады, оларды кастрюльге салады. Тұздық дайындалады. Қызанақтарды үккіштен өткізіп, 15 минут қайнатады, тұз бен қант (әрқайсысы 24 г), сірке суын, хош иісті бұрыш, лавр жапырағын қосып, тағы 10 минут қайнатады да, цуккини тұздығына құяды, 20 минут қайнатады. Содан кейін цуккини банкаларға қасықпен салынады, тұздықпен құйылады және банкалар 0,5 л - 70 минут, 1 л - 80 минут зарарсыздандырылады.