Шпинат қосылған жасыл қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12414-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы Жасыл қырыққабат сорпасын дайындаған кезде банканың ішіндегісін ет сорпасына қосып, 8-10 минут қайнатады. Қырыққабат сорпасын ұн қосылған пиязбен дәмдеуге болады. Бір банкаға 0,5 л - 320 г шпинат пен қымыздық, 20 г ақ тамыр, 20 г пияз, 15 г тұз, 3-4 бұршақ қара ащы бұрыш, 1 лавр жапырағы. Шпинат пен қымыздықтың бірдей мөлшерін алыңыз, жуыңыз, шайқаңыз және майдалап тураңыз. Ақжелкен мен балдыркөктің ақ тамыры жуылады, тазартылады және 15-20 минут қайнатылады, суға салқындатылады және жолақтарға кесіледі. Пиязды ұсақтап турайды. Барлығы кастрюльге салынады, 1 литр консервілерге 300 г су құйылады және 8-10 минут қайнатылады, ыстық қоспаны банкаларға салады, қақпақтармен жабады және банкаларды 0,5 л - 15 минут, 1 л - 18-20 минут зарарсыздандырады. .