Жасыл қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 банка 0,5 л үшін: шпинат пен қымыздық - 320 г, ақ тамыр (ақжелкен, балдыркөк) - 20 г, пияз - 20 г, тұз - 15 г, ащы бұрыш - 3 - 4 дән, лавр жапырағы - 1 дана. шпинат пен қымыздық қоспасынан жасыл қырыққабат сорпасы дайындалады (Тең). Жасылдар жақсы сұрыпталады, мұқият жуылады, артық су шайқалады және майдалап туралады. Ақжелкен мен балдыркөктің ақ тамыры жуылады, тазартылады, 15 - 20 минут қайнатылады, сумен салқындатылады және ұсақ жолақтармен кесіледі. Пиязды да тазалап, шайып, ұсақтап турайды. Көкөністерді кастрюльге салады, оған су (1 литр консервіге 0,5 кесе), тұз қосып, 8 - 10 минут қайнатады. Ыстық қоспаны бұрын ыстық сумен қыздырылған ыдысқа салып, қақпақпен жабады. Құмыраны жылытады, оны аздап қайнаған суда ұстайды: жарты литр - 14 - 16 минут, литр - 18 - 20 минут, тығындап, салқындатады. Жасыл қырыққабат сорпасын дайындау үшін ет сорпасына консервілер құтысының ішіндегісін қосып, 8 - 10 минут қайнатады. Қырыққабат сорпасын қуырылған пияз және ұнмен дәмдеуге болады. Қырыққабат сорпасына қаймақ пен қатты пісірілген жұмыртқа беріледі.