Көкөніс қоспасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12418-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр құю үшін: 65 г тұз, 10 г қант, 25 г 80% сірке қышқылы, 900 г су. Көкөніс қоспасы жаңа піскен көкөністерден - баклажаннан, қырыққабаттан, сәбізден, жасыл тәтті және ащы бұрыштан, пияздан, сарымсақ пен қиярдан немесе баклажаннан, қырыққабаттан, жасыл ащы бұрыштан, қиярдан, қызылша сарымсағынан және жасыл қызанақтан тұрады. . Көкөністерді кез келген комбинацияда қолдануға болады. Дайындалған көкөністер мен шөптер кез келген комбинацияда 0,5 л немесе 1 л банкаларға салынады, үстіне құйылады және 0,5 л - 10 минут, 1 л - 15 минут зарарсыздандырылады. Баклажандарды 6% тұзды ерітіндіде 8 минут ағартады, 2 - 3 минут сумен салқындатады, пресс астына 20-30 минут қояды, 4,5- 5 см текшелерге кеседі. Ақ қырыққабат ірі кеспеге кесіледі (ұсақталған). Сәбіз 2,5х2,5 см кесектерге кесіледі. Қызылша текшелерге кесіледі. Жас қияр текшелерге кесіледі. Тәтті бұрыш тұқымдардан тазартылады. Ащы бұрыштың ұсақ және орташа сорттары жуылады. Жасыл қызанақ 2-4 тілімге кесіледі. Жасыл бұршақты тұзды суға 2-3 минут қайнатады (1 литр суға 10-20 г тұз). Тәтті немесе жартылай тәтті сорттардың ұсақ пияздары қабығынан тазартылады. Сарымсақ тілімдері майдалап туралған. Ащы шөптер - аскөк, насыбайгүл, жалбыз, кинза, ақжелкен, балдыркөк жапырақтары - 5-6 см кесектерге кесіледі.