Консервіленген пісірілген ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 кг етке төсеу рецепті сәбіз 100 г пияз 50 г тұз 50 г хош иісті бұрыш 3 дана лавр жапырағы 2 дана
Сипаттамасы Сүйексіз, қабықшасыз және тамырсыз жаңа піскен етті кесектерге бөліп, табаға салып, мяса 1 см жоғары су құйып, сәбіз, пияз, бірнеше түйір хош иісті бұрыш, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз салып, қайнатады. баяу отта 1-1,5 сағат. Содан кейін ыстық етті 0,5 л буға пісірілген банкаларға салып, мойынның жоғарғы жағынан 3 см төмен сорпамен құйып, ыстық (75 градус) суы бар кастрюльге салып, 30 минут қайнатқанда зарарсыздандырады, орап, қысқышты қақпаққа қойып, қайнаған суға зарарсыздандырады. үш рет 80 минут, 24 сағат аралықпен. Кәстрөл қақпақпен жабылуы керек, банкаларды кастрюльден шығармау керек және үшінші зарарсыздандырудан кейін банкалар суығанша қысқыштарды алмау керек. Стерилизация кезінде судың мөлшері банка мойнының жоғарғы жағынан 2 см төмен болуы керек.