Консервіленген пісірілген құс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12494-1.webp)
Өнімдер Кесілген құсты тазалайды, мұқият жуады, таза шүберекпен сүртеді, табаға салады, үстіне құстан 0,5 см биіктікте салқын су құйып, қайнатады, көбігін алып тастайды, туралған сәбіз тамырларын салады (150-200 г), ақжелкен (50 г), пияз (50 г), дәміне қарай 3-4 түйір хош иісті бұрыш және тұз, қақпақ астында жұмсақ қайнатылған тауықтармен - 45 минут, үйректермен - 60 минут, күркетауықтармен және қаздармен - 90 минут.
Сипаттамасы Жаңа сойылған құстарды (тауықтар, тауықтар, үйректер, қаздар, күркетауықтар) бөлме температурасында 3-5 сағат ұстайды, жұлуды жеңілдету үшін 2-3 минут ыстық суға батырады, жұлып алады, салқын жерде бір күн ұстайды, күйдіреді. . Содан кейін басын, мойнын, аяқтарын кесіңіз, ішін шығарыңыз. Пісірілген құсты алып тастайды, сәл салқындатады, бөліктерге бөледі, қанаттарының, аяқтарының және төс етінің ірі сүйектерін алып тастайды, банкаларға мықтап салады, банканың жоғарғы жағынан 2 см төмен қайнаған сорпамен құяды. . Алдыңғы рецепттердегідей үш дозада зарарсыздандырылады.