"Қуан" джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Дайындалған қыртыстарды өлшеу керек. 400 грамм шикізат үшін 400 грамм қант алыңыз. Қантты аз мөлшерде суда ерітіңіз, қайнатыңыз және қайнаған сиропты қабықтардың үстіне құйыңыз. Әрі қарай, дайын болғанға дейін 2-3 қадаммен кәдімгі джем сияқты пісіріңіз (5 минут қайнатыңыз, оттан алыңыз, салқындатыңыз - 5 минут қайнатыңыз және т.б.). Кептеліс қыртыстардың ақ бөлігі мөлдір, ал қыртыстардың өзі жұмсақ болған кезде дайын болады.
Сипаттамасы Бір жарым-екі килограмм апельсин сатып алып, оларды жеп қойыңыз. Апельсиндерді жеген кезде қабығын 3 литрлік салқын суға салып, суды таңертең, кешке және түстен кейін 2-3 рет ауыстырыңыз (ыстық мезгілде және одан да жиі - қабықтар қышқылдануы мүмкін). Ащыны кетіру үшін қабықтарды жібіту керек. Үш күннен кейін (бірінші апельсинді есептегенде, қабығы шамамен жарты банка болған кезде) қабықты судан алып, кішкене (0,5 см) төртбұрыштарға, ромбтарға, үшбұрыштарға және басқа геометриялық фигураларға кесіңіз. Қара дақтары бар кесектерді тастаңыз, өкінбеңіз. апельсин қабығы - 400 г. қант - 400 г. су