Қолдан жасалған бауырсақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Кептіру. 2 кесе ұннан, 1 жұмыртқадан, 0,5 кесе су мен тұздан дәміне қарай қамыр илейді, майлық астында 30 минут қоя тұрыңыз. Қамырды кішкене бөліктерге бөліп, қалыңдығы 0,5-0,7 см шұжыққа жайып, кішкене таяқшаларға бөліп, шеттерін біріктіреді. Кептіруді қайнаған тәтті суға (1 литр суға - 1,5-2 шай қасық қант) 1-2 минут қайнатыңыз. Саңылаулы қасықпен шығарылады және алдын ала қыздырылған пеште пісіріледі.
Сипаттамасы Кәмпит. Ашытқы қамырынан жасалған қамырды жайып, 40-50 г бөліктерге бөліп, В немесе 8 әрпі түрінде пішіндейді және қолайлы етіп қояды. Содан кейін тұздалған қайнаған суға батырылады, прецетельдер қалқып шыққан кезде оларды саңылаулы қасықпен алып тастайды, майланған пісірме табаққа салады, зире себеді және пеште қатты отта пісіреді. 5 кесе ұн үшін дәміне қарай 250 г су, 25 г ашытқы, 50-70 г маргарин, тұз және зире алыңыз.