Саңырауқұлақтарды суық әдіспен тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Саңырауқұлақтарды сіңдірудің орнына қайнаған суға 1 литр суға 10 г тұз, сүтті саңырауқұлақтар - 5-6 минут, саңырауқұлақтар, шантереллалар, ащылар, валуи - 15-20 минут қайнатуға болады. Әктеу мен толқындарды қайнаған суға құйып, онда 1 сағат ұстауға болады. Ағартқаннан кейін саңырауқұлақтарды салқын суға салқындатып, ағызып жіберіңіз де, түбіне тұз құйғаннан кейін саңырауқұлақтарды қақпақтарын төмен қаратып қабаттарға салыңыз, әр қабатқа 1 кг дайындалған саңырауқұлаққа 40-50 г мөлшерінде тұз құйыңыз. . Таза шүберекпен жабыңыз, шеңберді және су құйылған бөтелке түріндегі жеңіл қысымды қойыңыз.
Сипаттамасы Пластиналы саңырауқұлақтар үшін (саңырауқұлақтар, руссула, саңырауқұлақтар, біліктер және т.б.). Ащыны кетіру үшін саңырауқұлақтар тұзды суға малынған (1 литр суға 10 г тұз және 2 г лимон қышқылы) ащы және біліктер - 3 күн сүт саңырауқұлақтары мен жүктемелер - 2 күн бел мен толқындар - 1 күн саңырауқұлақтар мен руссулалар сіңдіру процесінде суды сіңірмеңіз, күніне кем дегенде екі рет өзгертіңіз. 2-3 күннен кейін, саңырауқұлақтар тығыздалып, шырын берген кезде, жаңа саңырауқұлақтар қосылады немесе шөгу тоқтағанша басқа ыдыстардан ауыстырылады. Содан кейін оларды сақтау үшін жертөлеге суыққа шығарады. Саңырауқұлақтар 1,5 айда дайын болады. Саңырауқұлақтарды қалыптасқан тұзды ерітіндімен жабу керек, егер ол жеткіліксіз болса, онда тұзды ерітінді (1 литр суға 20 г тұз) қосуға болады. Саңырауқұлақтардың аяқтары кесіліп, олардың жақсы тазаланғанын тағы бір рет тексереді. Саңырауқұлақтарды таза суық суға (0,5% ас тұзын қосып) сыртқы температураға байланысты 2-ден 3 тәулікке дейін, суды немесе тұзды ерітінділерді тәулігіне екі-үш ретке дейін ауыстырып, дұрыс сіңіреді. Саңырауқұлақтарды жібіткеннен кейін оларды шайып, олардың сапасын тағы бір рет тексереді. Ыдыс-аяқтың түбіне (эмальданған немесе шыны) тұздың жұқа қабаты құйылады және саңырауқұлақтар қақпақтарын төмен қаратып бір-екі қабатқа салынады. Ұсақ саңырауқұлақтар үш-төрт қабатқа орналастырылады. Әрбір қабат тұзбен себілген, сондықтан ең жоғарғы жағына дейін. Тұз дайындалған саңырауқұлақтар салмағының 4 - 4,5% -ын қажет етеді, саңырауқұлақтар үшін тұз мөлшері 4% -дан аспауы керек. Ыдысқа салынған саңырауқұлақтар екі қабат дәкемен немесе таза қайнатылған ақ шүберекпен жабылады, үстіне таза ағаш шеңбер мен жүк салынады. 2 - 3 күннен кейін саңырауқұлақтар шөгеді және оларға тұз қосылған саңырауқұлақтарды қосуға болады. Тұздау басталғаннан кейін бір аптадан кейін саңырауқұлақтардың тығыздалуы және жоғарыдан тұзды ерітіндінің пайда болуы тексеріледі. Егер саңырауқұлақтардың бетінде тұзды ерітінді болмаса, онда жүктің салмағы артып, ыдыстар полиэтиленмен жабылып, суыққа қойылады. 1 - 1,5 айдан кейін саңырауқұлақтар тұтынуға дайын болады.