Саңырауқұлақтарды тұздаудың екі әдісі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг саңырауқұлақтар үшін 20 г қарақат жапырағы, 2 г лавр жапырағы, 4 бұршақ хош иісті бұрыш, 40 г тұз алынады.
Сипаттамасы Суық әдіспен олар алдымен сіңдіріледі. Бұл жерде үй шаруасындағы әйелдер мен аспазшылар арасында ортақ пікір жоқ. Мәскеуліктер, мысалы, сүт саңырауқұлақтарын, бел, толқындарды, біліктерді үш күн бойы суға батырады. Беларуссияда да олар біліктерді үш күн бойы сіңдіру керек деп санайды, ал кеудеге екі күн, толқындар мен бел үшін - бір күн, ал қызыл-қызылдар үшін - 4 сағат жеткілікті. Еділ бойында бұл саңырауқұлақтар суланбайды, тек жақсылап жуылады. Миколог ғалымдар ыстық тұздау әдісі әлі де сенімдірек деп есептейді, ал ащы сүтті шырыны бар шошқаларды, ащыларды және т.б. қайнату керек. Кез келген жағдайда, суланған саңырауқұлақтар қысымға ұшырап, салқын жерде сақталуы керек, ал суды күніне екі рет өзгерту керек. Ылғалдандырылған саңырауқұлақтарға олардың салмағының шамамен 3 пайызына тұз салу керек. Мұнда суық тұздауға арналған бірнеше рецепт бар. Саңырауқұлақтар ащы. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, қайнаған суды елекке немесе дуршлагқа екі рет құйыңыз, ағынды сумен жуыңыз және қақпақтарын жоғары қаратып ыдысқа салыңыз. Сонымен қатар, қарақат пен лавр жапырағын, бұрышты ыдыс-аяқтың түбіне және үстіне қою ұсынылады. Саңырауқұлақтарды тұзбен себіңіз де, қысыммен қалдырыңыз. Алтай тіліндегі сүтті саңырауқұлақтар. Екі-үш күн бойы суланған сүтті саңырауқұлақтарды дәмдеуіштер мен тұз себе отырып, бөшкеге салыңыз. 1 кг кеудеге 40 г тұз, 4 г аскөк, 11 г желкек тамыры, 4 г сарымсақ, 1 лавр жапырағы, 4 бұршақ бұршақ алынады. хош иісті бұрыш. Жүктің үстінде тұзды ерітінді пайда болуын қадағалаңыз. Әйтпесе, жүкті көбейтіңіз. Саңырауқұлақтар 35 күннен кейін дайын болады. Ыстық тұздауға арналған рецепттер. 1 кг қайнатылған саңырауқұлақтарға салынады: Рецепт 1. Тұз-40 г, аскөк - 15 г, пияз-150 г, лимон қышқылы -10 г. Рецепт 2. Тұз - 2 ас қасық, аскөк - 5 г, 4 лавр жапырағы, 2 қарақат жапырағы, 5 бұршақ қара бұрыш. Кейбір аспаздық сарапшылар саңырауқұлақтарға тұздау кезінде тек тұз, кейде сарымсақ, аскөк, ал бекініс үшін шие мен емен жапырақтарын қосу керек деп санайды.