САҢЫРАУҚҰЛАҚТАРДЫҢ ТҮРЛЕРІ МЕН НЕГІЗГІ ҚЫҢЫРЛЫҒЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар түтікшелі және пластиналы болып бөлінеді. Түтікшелілер қақпақтың тігінен орналасуымен сипатталады, төменгі жағында споралары бар түтіктер орналасқан. Бұл порчини саңырауқұлақтары, болетус, болетус, сары май, мүк саңырауқұлақтары. Пластиналы саңырауқұлақтарда споралы қабат қақпақтың астыңғы жағында да орналасады, бірақ ортасынан қақпақтың шетіне қарай бағыты бар пластинкалар түрінде болады. Пластиналы саңырауқұлақтар сүтті шырынмен (Сүт құмыралары) кездеседі, саңырауқұлақтар сынған кезде бөлінеді - саңырауқұлақтар, сүт саңырауқұлақтары, жүктер мен бел, ал сүтті шырынсыз - шантереллалар, саңырауқұлақтар, руссула. Барлық осы саңырауқұлақтардың ішінен тұздау және маринадтау ұсынылады: порчини, болетус, болетус, сары май, саңырауқұлақтар мен саңырауқұлақтар, тұз: сүт саңырауқұлақтары, подгрузди және бел, маринадтау: шантереллалар, күзгі саңырауқұлақтар және руссула. Кейбір саңырауқұлақтарды, мысалы, сүт саңырауқұлақтарын, олардан ащы затты кетіру үшін өңдеуден бұрын сіңдіру керек. Осыдан кейін ғана оларды тұздауға болады, мұндай саңырауқұлақтар жоғары сапалы өнім береді. Саңырауқұлақтарды дайындау консервілеу кезіндегідей жүзеге асырылады. Саңырауқұлақтарды тұздау тәжірибесінде екі негізгі әдіс қолданылады: суық және ыстық.