Кептірілген саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кез-келген түтікшелі саңырауқұлақтар, болетус, сары май, бал саңырауқұлақтары, саңырауқұлақтар, шантереллалар алынады. Саңырауқұлақтар пышақпен құрғақ тазартылады, құрт бөліктері кесіледі және құрғақ шүберекпен сүртіледі. Содан кейін оларды өткір пышақпен қалыңдығы 3 - 5 мм табақтарға кесіп, торларға немесе құрғақ тақтайшаларға жайып кептіреді (Ешбір жағдайда қаңылтырға, өйткені олар қарайып, жабысып қалады) күн сәулесінде немесе кептіргіште. Сондай-ақ, оларды күн сәулесінде кептіруге және пеште кептіруге болады. Егер саңырауқұлақтар күн сәулесінде кептірілсе, онда оларды шық немесе жаңбыр суланбауы үшін түнде аулада қалдырмайды. Егер олар пеште немесе кептіргіште кептірілсе, онда алдымен температура 45С, содан кейін 70С болуы керек. Саңырауқұлақтарды екі күн ішінде кептіру керек, сондықтан олар әдемі түсін сақтайды, әсіресе ақ еті бар түрлер. Дұрыс кептірілген саңырауқұлақтар қытырлақ болады. Құрғақ жерде оларды банкаларға жайып, металл қақпақтармен жабады. Жаңа кептірілген саңырауқұлақтарды ет тартқыштан өткізуге болады, ал алынған ұнтақты серіппемен жабылған ойық банкаларға шашыратуға болады.