КЕПТІРІЛГЕН БАЛДЫРКӨК ТАМЫРЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ең алдымен, олар сумен мұқият жуылады. Содан кейін олар жердің иісіне малынған беткі қабаттан тазартылады, жолақтарға кесіледі (Қабат бойымен емес, бойымен), жұқа, ұсақ тамырлар қабат бойымен кесіледі. Тамырлар неғұрлым ұсақ кесілген болса, соғұрлым олар тезірек және жақсы кептіріледі. Тамырларды кенепте алдын ала шашыратып, күн сәулесінде кептіру жақсы. Тамырлар жақсы құрғаған кезде (Сонымен бірге олар ұнтақталған кезде ұнтаққа айналмауы керек), оларды пеште қосымша кептіруге болады, бірақ ешбір жағдайда пеште қыздыруға болмайды. Кептіру әдетте бір аптаға созылады. Тамыры қайнатылған күйінде кептіріледі, осылайша олар сыртқы түрі мен дәмін сақтайды. Пісірілген көкөністерді ұсақтап турап, ауада жұқа қабатқа себіңіз, бірнеше рет араластырыңыз. Кептірілген көкөністерді ұсақтап турап, сүлгімен немесе фанерамен жұқа қабатқа себіңіз де, ауада кептіріңіз, бірнеше рет араластырыңыз. Кептірілген көкөністерді 1-2 см қабаты бар табақтарға салыңыз, пешке немесе пешке 60С температурада 5-6 сағатқа қойыңыз, кептіру процесінде бірнеше рет араластырыңыз. Кептірудің басында есік сәл ашық болуы керек.