Құлпынайдан алынған інжір
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5 кесе жидектер үшін - 3 кесе қант Піскен, қабығы аршылған құлпынай кастрюльге салынып, қантпен себіледі. Жидектер шырын берген кезде оларды ыдысқа жібереді және баяу отта қайнатады, үнемі араластырады. Масса жамбас түбінен оңай бөлінетін сәтке дейін қайнатылады. Пісірудің соңында, егер қаласаңыз, туралған жаңғақ қосуға болады. Пісірілген массаны суық суға малынған жалпақ табаққа жайып, сумен тегістеп, ауада кептіреді. Оны пеште де кептіруге болады, бұл жағдайда массаны пергамент қағазға жұқа қабатпен жайып, сары майдың жұқа қабатымен майлап, пісіру парағына қояды. Інжірді есік ашық тұрған кезде баяу отта немесе 50 - 60С температурада кептіру керек. Інжірді пергамент қағазымен жабылған қораптарда немесе банкаларда сақтаңыз.