Тау күлінің інжірі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг картоп пюресі үшін - 1 кг қант Алғашқы аяздан кейін тау күлінің жидектерін жинап, қабығын аршып, шайып, кастрюльге салыңыз, қақпағын мықтап жауып, пешке 4 - 5 сағатқа қойыңыз. температура 50 - 60С. Жидек жұмсарған кезде оны ыдысқа салыңыз, оны тек жидектерді жауып тұратындай етіп ыстық сумен жауып, 1 сағат қайнатыңыз. Оттан алғаннан кейін жидектерді жиі електен сүртіңіз. Қанттың тең мөлшерін қосып, массасы қалыңдағанша және бассейннің түбінен оңай ажырай бастағанша баяу отта қайтадан пісіріңіз. Фаянс ыдысын сумен сулаңыз және оған қалың массаны біркелкі қабатқа салыңыз. Ыдысты 2-ден 3 күнге дейін жылы жерге қойыңыз. Соңғы кептіруден кейін мұздатылған масса текшелер мен ромбтарға кесіліп, қант ұнтағына, құмға немесе кокос жаңғағына себіледі. Інжірді пергамент қағазбен жабылған шыны ыдыстарда, салқын, құрғақ жерде сақтаңыз.