Піспеген қарлығаннан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жидек үшін - 1, 5 кг қант, 3/4 кесе су, Тұқымдардан 5 кесе толығымен піспеген жидектерді, мүмкіндігінше, бірдей мөлшерде тазалаңыз. Жаңа піскен шие жапырақтарының бір уыс бөлігін салқын сумен жауып, қайнатыңыз да, қарлыған жапырақтарымен бірге қайнаған ерітіндіге құйыңыз. Ерітіндіні суытып, түнде тоңазытқышқа қойыңыз. Таңертең қайнаған сиропқа қайнатпадан алынған жидектерді салып, жидектер мөлдір жасылға айналғанша 15 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 2 - 3 минут қалғанда, ондаған жаңа, жуылған шие жапырақтарын қосыңыз (Олар джемде қалады) және қайтадан қайнатыңыз. Кептеліс дайын.