Кептірілген басты пияз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіру үшін пияздың өткір сорттарын қолданған дұрыс. Сұрыпталған пиязды аршып, түбін және үстіңгі бөлігін (мойын) кесіңіз, содан кейін пайда болған дөңгелек тілімдерді бөліп, сақиналарға кесіңіз. Жұқа қабатпен елекке немесе пісіру парағына құйып, алдымен ауада, содан кейін пеште 55-65° C температурада есігі сәл ашық күйде кептіріңіз. Пиязды мезгіл-мезгіл араластырады. Жақсы кептірілген өнімде сарғыш реңк болуы керек. Кептірілген пияздың шығымы бастапқы массаның орта есеппен 14-20% құрайды. Кептірілген пиязды ауа өткізетін, жабық ыдыста - картон қораптарда немесе кенептің екі қабатынан жасалған пакеттерде сақтаңыз.