Қуырылған үй - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр етін жуыңыз, қабықшалардан тазалаңыз, сүйектерді, майды алып тастаңыз, кішкене бөліктерге кесіңіз, қант пен дәмдеуіштерге тұз себіңіз, алдын ала қыздырылған табаға салыңыз да, мезгіл -мезгіл айналдырып, өз шырынында және майында 10 минут қуырыңыз. Содан кейін майды (ми- са-дан кесілген пиязды қолдануға болады), пиязды қосып, тағы 8 минут қуырыңыз, үнемі араластырыңыз. Пиязбен бірге майдалап туралған сәбіз мен ақжелкенді де алуға болады. Барлығын ұсақталған дәмдеуіштермен себіңіз. Термиялық өңдеудің 18 -ші минутында кваспен толтырыңыз, оларды сіңдіру үшін бөліктерді аударыңыз. Содан кейін барлық шырындарды кесеге жинап, оған ширек кесе қайнатылған су құйыңыз, тоңазытқышқа салыңыз. Шырын салқындаған кезде бетінен май қабатын алып тастаңыз, қыздырыңыз, сүзіңіз, қаймақ қосып, қуыруға тұздық ретінде қолданыңыз. Гарнир қуырылған картоп, қайнатылған немесе бұқтырылған сәбіз, репа, рутабага, қырыққабат, жаңа піскен немесе маринадталған қияр болуы мүмкін.