Тауық еті қосылған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тауықты буындары бойынша бөлшектеңіз, тұз, бұрыш, қант себіңіз, таза, жақсы қыздырылған табаға салыңыз да, ет түбіне жабысып қалмай, аударып, табаға басып, 8 минут қуырыңыз. 8-минутта майды, пиязды салып, тағы 4 минут қуырыңыз- сен. Сорпаны қосыңыз (ыстық су), тағы 3 минут қайнатыңыз. Бір уақытта- бірақ палауды отқа қойыңыз. Ол үшін майды қыздырылған алюминий табаға немесе қазанға құйып, оны күйдіріп, қабырғаларына құйып, жарты сақинаға туралған пиязды, сәбізді, болгар бұрышын жолақтарға, күрішке ретімен салып, жуып, жақсылап сүзіп алыңыз. . Содан кейін қайтадан пияз, сәбіз, күріш, қайтадан пияз және сәбіз. Палауды дәміне қарай тұздалған және бұрышталған ыстық сорпамен (сумен) құйыңыз (сорпа көлемі бойынша күріштен 2 есе көп болуы керек). Кәстрөлді қақпақпен жауып, жақсы отқа 15 минутқа қойыңыз. Қуырудың 12 -ші минутында тауықты тұздықпен палауға жіберіңіз, ақырын араластырыңыз және тағы 3 минут қайнатыңыз.