Тауықтың аяқтары бар палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Аяқтарды екіге бөліңіз (буын бойымен), тұз, бұрыш, қант себіңіз (міндетті түрде), таза, жақсы қыздырылған табаға салыңыз да, ет түбіне жабысып қалмай, бұраңыз, 8 минут қуырыңыз. Содан кейін майды, пиязды салып, тағы 4 минут қуырыңыз. Сорпаны қосыңыз (ыстық су), бәрін тағы 3 минут қайнатыңыз. Бір уақытта палауды отқа қойыңыз. Ол үшін қазанға май құйып, оны күйдіріп, қабырғаларына құйып, пиязды ретімен салып, жарты сақинаға, сәбізге, күрішке турап, жуып, жақсылап сүзіп алыңыз. Палауды ыстық сумен, тұз бен бұрышпен жабыңыз. Судың көлемі күріштен екі есе көп болуы керек. Қазанды қақпақпен жауып, жақсы отқа 15 минутқа қойыңыз. 12 минут ішінде тұздық қосылған аяқтарды палауға салыңыз, ақырын араластырыңыз және тағы 3 минут пісіріңіз.