Сиыр еті қосылған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Ет - 1 кг, пияз - 1 бас, май - 2 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш, жаңа піскен томат пастасы-1 ас қасық, жылы су-1,5 л, күріш-150 г.
Сипаттамасы Сиыр етін (қалақша немесе жамбас) тең бөліктерге бөліп, майдалап туралған пиязбен бірге қуырыңыз, пияздың қызарып кетпеуін қадағалаңыз. Сумен жабыңыз, томат пастасын, тұзды, бұрышты қосып, шамамен бір сағат пісіріңіз. Дайын етті басқа кастрюльге салыңыз да, сорпаны 0,4 литрге дейін қайнатыңыз, содан кейін оны етке сүзіп, етті отқа қойыңыз. Ет қосылған сорпа қайнаған кезде жуылған күрішті салып, қазанды қақпақпен жауып, пешке 20 минутқа қоямыз. Палау дайын болған кезде қақпақты алыңыз, шанышқымен палаудың үстіңгі қабатын абайлап араластырыңыз, палауды "Дем алу" үшін бірнеше минутқа қалдырыңыз және қызмет етіңіз.