Молдова стиліндегі қаймақ қосылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Ет-1 кг, ет сорпасы-10 ас қасық, қуыруға арналған май - 100 г, үгітілген ірімшік немесе ірімшік - 5 ас қасық, картоп - 10 түйнек, ақ тұздық - 5 ас қасық.
Сипаттамасы Еттің бүйрек бөлігін сүйектен бөліп, сіңірлерінен тазартып, жіппен байлап, етті орама пішініне келтіріңіз. Тұз себіңіз, пісіру парағына салыңыз, үстіне еріген ыстық майды құйып, пешке салыңыз. Ет барлық жағынан қызарған кезде, ет сорпасын немесе қайнаған суды пісіру парағына құйып, етті дайын болғанға дейін осы шырынмен құйыңыз. Дайын қуыруды тілімдерге кесіңіз, жіпті алып тастаңыз (бір порцияға 2), әр тілімді ақ тұздыққа батырыңыз, кастрюльге салыңыз. Үгітілген ірімшікті себіңіз, қалған тұздықты құйыңыз, үгітілген ірімшікті тағы бір рет себіңіз, еріген сары майды қосып, ыстық пешке 20 минутқа қойыңыз. Гарнирге картоп крокеттерін ұсыныңыз. Етті қуырудан қалған шырынды ағызып, тұздыққа арналған қайықта бөлек қызмет етіңіз.