Жұмыртқаға толтырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Картоп - 10 түйнек, 10 жұмыртқа, сүт - 200 мл, ірімшік - 100 г, май - 100 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Көлемі бірдей ірі картопты таңдап, жақсылап жуып, пісірме табаққа ірі тұз сеуіп пісіріңіз. Дайын картопты толтыруға дайындаңыз, қабығын аршып, ортасын шай қасықпен алыңыз. Целлюлозаның бір бөлігін сүт, тұз, үгітілген ірімшіктің жартысы мен маймен араластырыңыз. Әрбір картопқа аздап үгітілген ірімшік құйып, сары майдың бір бөлігін (жаңғақ мөлшерінде) салып, бір-бірден жұмыртқаны ұрып, үстіне үгітілген ірімшікті себіңіз де, пышақпен тегістеп, пісірілген картоп пюресін жабыңыз. Толтырылған картопты кастрюльге салыңыз да, ыстық пешке 10 минутқа қойыңыз. Дайын картопты май ыдысындағы сары маймен бірге қызмет етіңіз. Картоптағы жұмыртқалар жұмсақ пісірілген болуы керек.