Қуырылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер шошқа еті 1 кг, сары май 50 г, лавр жапырағы, бұрыш бұрышы, тұз, дәміне қарай шай қасық, картоп 8-10, пияз 4, аскөк немесе ақжелкен бір шоқ жасыл.
Сипаттамасы Шошқа етін (тұтас кесек) суық сумен жуып, кептірмей, пісіру парағына салыңыз. Шошқа етін пісіру парағына тигізбеу үшін алдымен оның түбін қайың шоқтарымен төсеңіз. Етке пышақпен тесіктер жасап, оларға сарымсақ кесектерін, бұрыш бұршағын салыңыз. Етті тұзбен себіңіз, лавр жапырағымен сүртіңіз, үстіне май құйыңыз. Пісіру парағына 1/2 кесе ыстық су құйып, оны алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. Ет қызарғаннан кейін тазартылған картоп пен пиязды пісірме табаққа салыңыз да, барлығын мяса бөлінетін шырынмен құйыңыз. Барлық өнімдер дайын болғанға дейін пісіріңіз. Дайын шошқа етін кесектерге кесіңіз, картоп пен пиязбен бірге табаққа салыңыз, аскөк немесе ақжелкен себіңіз.