Бұзау етінен жасалған фрикандо
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау еті (жамбас) - 1250 кг, шошқа майы - 150 г, шошқа майы - 80 г, ақ шарап - 100 мл, ет сорпасы - 200 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Фрикандо артқы аяқтың жоғарғы жағынан үш әдіспен дайындалады: пісіру парағында, ыстық көмірдің үстіндегі торда және бұқтырылған. Пісіру парағындағы фрикандо келесідей дайындалады: етті сіңірлер мен қан тамырларынан тазартып, майлықпен, тұзбен, бұрышпен құрғатыңыз, шошқа майымен себіңіз, маймен (2-3 ас қасық) пісіру парағына салыңыз, шарап құйыңыз және пешке бір жарым сағатқа қойыңыз. (шамамен), ет алтын түске айналғанша. Егер шырын тым аз болса, пісіру парағына ет сорпасын құйыңыз. Дайын етті тілімдерге бөліп, май мен ет шырыны қосылған бұқтырылған көкөністердің гарнирімен бірге қызмет етіңіз.