Толтырылған бұзау етінің төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Төс еті - 1 кг, бұзау еті - 500 г, ақ нан - 2 тілім, ысталған шошқа майы - 100 г, өсімдік майы - 100 мл, ет сорпасы - 0,5 л, пияз - 2 бас, қаймақ - 50 мл, шарап - 1 кесе, аскөк және ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бұзау етінің етін сүтке малынған ақ нан кесектері, құтқарылған пияз және ысталған шошқа майы қосылған ет тартқыштан өткізіңіз. Фаршқа қаймақ, майдалап туралған шөптер мен тұзды салып, илеңіз. Төсшені ас үй майлықтарымен құрғатыңыз және целлюлозаны сүйектерден шеміршекке қарай мұқият бөліп алыңыз. Шеміршектегі етті кесіп тастауға болмайды, осылайша тартылған етпен толтырылатын дорба пайда болады. Тым тығыз салмаңыз, себебі дорба жарылып кетуі мүмкін. Толтырылған төс етін тігіңіз. Төсшені үстіне тұздап, пешке салыңыз. Төс еті екі жағынан қызарған кезде, шарап қосылған ет сорпасын пісіру парағына құйып, төс етін мүмкіндігінше жиі құйыңыз. Төсшекті пеште 1,5-2 сағаттан артық емес ұстаңыз, әйтпесе ол қайнап кетеді. Ет дайын болған кезде, жіптерді алып тастаңыз, кеуде қуысын қабырға бойымен кесіңіз және табаққа тұтас бөлік түрінде салыңыз. Қуырылған картоппен бірге қызмет етіңіз. Бөлек, тұздық ыдысында қуыру кезінде пайда болған тұздыққа қызмет етіңіз. Ескертпе. Егер төс еті толығымен майсыз болса, оны сүтте бірнеше сағат ұстау керек: оның дәмі жақсырақ және түсі ақшыл болады.