Қаймақ тұздығы қосылған бұзау етінің төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Төс еті - 1,5 кг, пияз - 1 бас, тамыры - 200 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қаймақ тұздығы үшін: ет сорпасы - 5 кесе, қаймақ - 1 кесе, саңырауқұлақтар - 100 г, 2 шикі сарысы, май - 50 г, ұн - 50 г, 1/2 шырын лимон. Жуылған төс етін қайнаған тұзды суға салып, көбікті алып тастап, аршылған пияз мен тамырды, бұрыш бұршағын салып, бір жарым сағат пісіріңіз. Бөлек кастрюльде төс еті қайнатылған сорпаны қайнатыңыз, оған қаймақ құйыңыз және майдалап туралған саңырауқұлақтарды салыңыз (немесе саңырауқұлақ сорпасын құйыңыз). Тұздық жартылай қайнатылған кезде, ағызыңыз. Сүзілген тұздықты қайтадан қайнатыңыз және маймен араластырылған ұнды салыңыз, кесектер пайда болмас үшін үздіксіз араластырыңыз. Баяу отта 20 минут қайнатыңыз, салқындатыңыз, лимон шырынын шайқалған сарысын құйыңыз және дайын кеудеге ағызыңыз. Кеудеге күріш гарнирімен ыстық күйінде қызмет етіңіз.