Ақ тұздықтағы қаймақ тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ сорпа - 750 г, ұн - 50 г, сары май - 50 г, қаймақ - 250 г, ұнтақталған бұрыш 0,25 г Ет немесе балық сорпасында дайындалған ақ тұздыққа қаймақ құйыңыз (Қаймақ мөлшері 1 кг тұздыққа 150-ден 500 г-ға дейін өзгеруі мүмкін, осыған сәйкес сорпа мөлшері де өзгереді), тұз, ұнтақталған бұрыш қосып, қайнатыңыз және сүзіңіз. Тұздық ет, көкөніс, балық тағамдарымен бірге беріледі, туынды тұздықтарды дайындау үшін қолданылады.