Толтырылған ешкі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ешкінің арқа бөлігі-1,2 кг, ешкінің бауыры-250 г, 1 жұмыртқа, ақ нан - 1 тілім, пияз - 2 сабақ, пияз - 1 кішкене бас, саңырауқұлақтар - 250 г, ысталған бел - 100 г, Брюссель өскіндері - 300 г, картоп - 300 г, май - 100 г, шарап - 1 стакан, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті сүйектен абайлап алып тастаңыз, дорба жасаңыз. Еттің қалған бөлігін бауыр, пияз, суланған нанмен бірге ет тартқыштан өткізіп, тартылған етке жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып жақсылап илеңіз. Артқы жағын тартылған етпен толтырыңыз, күшті жіппен байлаңыз, майланған пісірме табаққа салыңыз да, 3-4 см кесілген пияз мен жіңішке туралған белмен бірге пешке салыңыз. Ет дайын болған кезде тазартылған және жуылған саңырауқұлақтарды, тазартылған және күйдірілген картопты қосып, шарап, тұз, бұрыш құйып, дайын болғанға дейін пеште ұстаңыз. Дайын етті тілімдерге кесіңіз (жіптерді алып тастағаннан кейін), саңырауқұлақтармен, картоппен және қыздырылған майға қайнатылған және бұқтырылған Брюссель өскіндерімен бірге табаққа салыңыз. Тұздықты бөлек, қайықта қызмет етіңіз.