Аңшылық қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қоян еті - 1 кг, пияз - 2 бас, балдыркөк, ақжелкен, сәбіз-100 г, қызыл шарап-0, 5л, коньяк - 1 шай қасық, 1 лавр жапырағы, бұрыш - 10 бұршақ, томат пастасы - 1 ас қасық, өсімдік майы - 100 мл, май - 100 г, зәйтүн майы - 1 ас қасық, ысталған бел - 120 г, саңырауқұлақтар-300 г, қоян сүйегінің сорпасы немесе су - 0, 5 л, сірке суы - 1 ас қасық, пияз- көшет - 200 г, ұн - 1 ас қасық, қоянның бауырының жартысы, қоянның қаны -1/2 кесе, лимон шырыны-1 шай қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті бөліктерге бөліп, эмальданған кастрюльге дәмдеуіштермен (аздап тұз, бұрыш бұршағы, лавр жапырағы) қосып, коньяк, зәйтүн майы, туралған пиязды және майдалап туралған тамырларды қосыңыз. Барлығын мұқият араластырыңыз және 5-6 сағат бойы маринадтаңыз. Бөлек кастрюльде кесілген белді қызартып, маринадталған етті (дәмдеуіштермен бірге) белге салып, үнемі араластыра отырып, қатты отта қуырыңыз, содан кейін ұн, шарап және сірке суын, туралған бауырды және шайқалған қанды қосыңыз, сорпаны құйыңыз. немесе қайнаған су құйыңыз, кастрюльді жауып, баяу отта пісіріңіз. Пияз-көшеттерді сары майға салып, аздап өсімдік майы мен ет тұздығын қосыңыз. Тазартылған және жуылған ұсақ дөңгелек саңырауқұлақтарды екіге немесе төртке бөліп, тұзды қайнаған сумен күйдіріп, елекке салып, лимон шырынын, сары май мен кішкене тұздықты қосып бөлек қайнатыңыз. Дайын етті ыдыстың шетіне қойыңыз, ал саңырауқұлақтарды пияз көшетімен бірге ыдыстың ортасына сүзілген тұздықпен құйыңыз.